Portorož, 29. JANUARJA 2018 – Včeraj pozno zvečer po slovenskem času se je v Miamiju z regato za medalje zaključila regata svetovnega pokala za olimpijske razrede tudi za dekleta v olimpijskem dvosedu 470. Za slovenski jadralki Tino Mrak in Veroniko Macarol (JK Pirat) se ne bi moglo končati bolje, po še enem odličnem nastopu se domov vračata z zlatom.
 
Tina Mrak in Veronika Macarol sta v Miamiju ponovno zajadrali po skoraj dvomesečni odsotnosti z jadrnice in dneve pred regato izkoristili za kakovosten trening. Za cilj svojega tokratnega nastopa sta si zadali kolajno, in izpolnili sta ga v celoti, z najbolj žlahtnim odličjem.
Takoj po nastopu v regati za medalje, ki sta jo končali na drugem mestu, sta povedali:
 
Tina Mrak:“Za nama je res izjemen teden. Prvi dan sva začeli s petim mestom in v vseh regatah, ki so sledile, sva se konstantno uvrščali med najboljših deset. Včeraj (v petek, op.a.) je bil še posebej dober dan za naju z Veroniko, saj sva se povzpeli čisto na vrh lestvice in z enajstimi točkami prednosti je bil današnji medal race nekoliko lažji, ampak ne glede na to sva morali kontrolirati ostali dve posadki, kar nama je izvrstno uspelo in sva zelo veseli zmage. Z Veroniko sva zelo veseli tudi, da sva se lahko udeležili teh treh tednov v Miamiju, opravili sva dve regati, vmes še dodatne treninge, super je, da sva s konkurenco, z našimi sparing partnerji, saj doma nimava takih pogojev za jadranje, še posebej, ker je zelo mrzlo, tako da sva Miami res zelo dobro izkoristili in upam, da bo to dobra popotnica v nadaljevanje sezone.”
Veronika Macarol:“Ja, s Tino sva to leto začeli res odlično, zdaj morava samo še naprej trenirati in delati, kot sva doslej, da prideva čimbolj pripravljeni na svetovno prvenstvo v Aarhusu, kjer so bodo lovile prve norme za olimpijske igre, kar nama je za letos glavni cilj.” 
Na drugo mesto sta se uvrstili aktualni svetovni prvakinji Poljakinji Agnieszka Skrzypulec in Irmina Mrozek Gliszczynska, na tretje pa Japonki Ai Kondo Yoshida ter Miho Yoshioka.