Danes se v Monacu v organizaciji Yacht Club de Monaco začenjajo prvi plovi evropskega prvenstva olimpijskega dvoseda 470. Naši jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol ostajata doma, saj Macarolova še ni pozdravila poškodbe noge. 
Spomnimo – Veroniko Macarol je na treningu pred regato svetovnega pokala v francoskem Hyèresu sredi aprila močno zabolelo v stegenski mišici. Po pogovoru s fizioterapevtko sta se dekleti odločili nastop odpovedati ter se vrniti domov.
Veronika Macarol: “Zaradi preobremenitve je na treningu v Hyèresu prišlo do poškodbe, ki nama je preprečila nastop na tej tekmi svetovnega pokala. Začutila sem bliskovito močno bolečino v mišici in takoj sem vedela, da gre za hujšo poškodbo, zato sem takoj kontaktirala fizioterapevtko, ki mi je predlagala, da preneham s treningi, sicer bom stanje le še poslabšala. Poškodbo doma že saniram s pomočjo fizioterapevtke Mirjam Ivančič, vendar je, kot sedaj kaže, pod vprašajem tudi evropsko prvenstvo.”
 
Predviden čas rehabilitacije je bil dva do tri tedne, kar je časovno sovpadlo z začetkom evropskega prvenstva v Monacu. Ker poškodba še ni povsem pozdravljena, prav tako pa dekleti v tem času nista mogli trenirati, sta nastop na EP odpovedali.
Avtor: Jakica Jesih
Spletna stran evropskega prvenstva: 2017europeans.470.org