Od 20. – 27. februarja, je v San Isidru v Argentini potekalo Svetovno prvenstvo olimpijskega razreda 470. Pred najboljšimi posadkami v moški in ženski konkurenci sta samo še jutrišnji regati za medalje.

Za jadralkami in jadralci je še en dolg dan, nevihte, močan veter in dež so prestavile začetek jadranja v popoldanske ure. V vetru, ki je pihal s hitrostjo okoli 17 vozlov so dekleta odjadrale še dva plova, skupaj devet. Tina Mrak in Veronika Macarol s svojim nastopom na svetovnem prvenstvu ne moreta biti zadovoljni, ves teden sta se spopadali s težavami, ki so ju oddaljile od zastavljenih ciljev. Danes sta z dobrim jadranjem ponovno pokazali kaj znata in nekoliko popravili vtis zadnjih dni. V prvem današnjem plovu sta zabeležili deveto mesto, v drugem pa sta v cilj prijadrali na drugem mestu, vendar sta bili po protestu diskvalificirani in svetovno prvenstvo končujeta na končnem 32. mestu (7, 26, 27, 38, 36, BFD, 21, 9, (DNE)).

12742772_958439840872253_106810843198110021_n

“Vsekakor nama pogoji za jadranje v Argentini niso bili naklonjeni. Nikakor se nisva znašli. V današnji regati sva se čisto ustavili v zidu alg in nikakor nisva znali naprej. Cel teden so se nama problemi kopičili in nikakor nama ni uspelo odjadrati, kot sva želeli.Ukvarjali sva se z vsem mogočim, samo z najinim jadranjem ne. Gotovo nama to prvenstvo predstavlja največjo nočno moro doslej.”

V vodstvu pred jutrišnjim zadnjim dejanjem prvenstva, regato za medalje, v kateri se bo pomerilo deset najboljših posadk, sta Francozinji Camille Lecointre in Helene Defrance, drugi sta Avstrijki Lara Vadlau in Jolanta Ogar, na tretjem mestu pa sta Novozelandki Jo Aleh in Polly Powrie.