Danes se je z regatami za medalje zaključila regata za pokal Princese Sofije (Trofeo Princesa Sofia IBEROSTAR) na Palma de Mallorci v Španiji.

 

V razredu 470 sta se Tina Mrak in Veronika Macarol kot edini slovenski predstavnici uvrstili med deseterico najboljših. S šestega mesta sta startali v današnjih regati za medalje, v kateri sta v cilj prijadrali na devetem mestu in osvojili končno šesto mesto. Na prvo mesto sta se zavihteli Poljakinji Agnieszka Skrzypulec in Irmina Mrozek Gliszczynska, drugo mesto sta osvojili Brazilki Fernanda Oliveira in Ana Barbachan, tretje mesto pa Britanki Amy Seabright in Anna Carpenter.

12928381_983339385048965_8291888659622150209_n

“Današnji medal race nisva izkoristili tako, kot znava. Na žalost sva takoj po startu izgubili možnost za dobro uvrstitev. Medal race sva končali na 9.mestu in še vedno ostajava na skupnem 6.mestu. Regato sva ,kljub slabši uvrstitvi v regati za medalje, dobro odvozili in predstavlja dobro pripravo pred evropskim prvenstvom. Sedaj kakšen dan počitka, nato nadaljujemo s treningi in 7.aprila že s prvimi regatami evropskega prvenstva. Hvala tudi najinemu trenerju, ki naju podpira še naprej, ne glede na slabše obdobje, ki sva ga imeli v zadnjih mesecih.
S to regato sva napredovali in imava še nekaj časa do olimpijade v Riu, da še izpopolniva najino jadranje” je po regati povedala Veronika Macarol.