V Kulturnem domu v Izoli je v torek, 29. decembra 2015, potekalo nagrajevanje najboljših primorskih športnikov v letu 2015. Večer sta povezovala Erter Pust (Televizija Koper) in Iztok Novak – Easy (Radio Koper).

Regionalni RTV center Koper-Capodistria, Primorske novice, Deželni sedež RAI za Furlanijo-Julijsko krajino – slovenski sporedi, Primorski dnevnik, Zveza slovenskih športnih društev v Italiji in spletni portal slosport.org so že 32-to leto zapored pripravili izbor najboljših primorskih športnikov. Tradicionalno prireditev Naš športnik je letos gostil Kulturni dom v Izoli. Najboljše so izbrali športni novinarji RTV centra Koper-Capodistria, Primorskih novic, Deželnega sedeža RAI za Furlanijo-Julijsko krajino, Primorskega dnevnika in spletnega portala slosport.org.

V ženski kategoriji sta bili nominirani tudi jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol, ki sta si nominacijo prislužili z odličnimi rezultati v preteklem letu, kronali pa z zlato medaljo in naslovom evropskih prvakinj v razredu 470.  Kljub zlati medaliji so jima novinarji pripisali le točko manj in sta tako dekleti zasedli 2. mesto ter premoč prepustili mladi tržaški telovadki Tei Ugrin.

V moški kategoriji je slavil odbojkar Mitja Gasparini, med ekipami pa koprski nogometni klub FC Luka Koper.

 

srts_29_medium