Naši najboljši jadralki v ženskem olimpijskem dvosedu 470 Tina Mrak in Veronika Macarol (JK Pirat) regatno sezono nadaljujeta na Gardskem jezeru, kjer se je med 6. in 10. majem odvijal Garda Trentino Olympic Week, druga etapa evropskega pokala Eurosaf. Tina Mrak in Veronika Macarol sta z odličnim jadranjem skozi ves teden brez težav in z velikim naskokom osvojili zlato.

 

Tina Mrak in Veronika Macarol sta v konkurenci petnajstih posadk, med katerimi sicer ni bilo večine najboljših, z veliko prednostjo povedli že takoj prvi regatni dan, potem pa z dobrim konstantnim jadranjem prednost le še povečevali. Skupno zmago sta imeli v žepu že pred včerajšnjo regato za odličja, z zmago v zadnji regati, ki se je lahko udeleži samo deset najboljših iz vsakega razreda, pa sta svoj uspeh le še potrdili.

 

22293_10153022733058005_7110492905461892069_n

 

Dekleta so na Gardi odjadrala osem regat. Tina in Veronika sta zbrali končnih 12 točk, za njima sta se z 29 točkami uvrstili Švicarki Linda Fahrni in Maja Siegenthaler in na tretje domači jadralki Berta Elena in Giulia Paolillo s 37 točkami.

 

Tina Mrak: »S končnim rezultatom sva zadovoljni. Konkurenca ni bila tako močna, kot na regatah svetovnega pokala, ampak vseeno, zmaga je zmaga. Predvsem pa je bila ta regata dober trening pred naslednjo regato svetovnega pokala, kibo v Weymouthu od 8. do 14. junija. Tudi zato, ker smo punce jadrale skupaj z moškimi in tako je bila konkurenca na polju vseeno močnejša. Vsaka takšna regata je za naju dober trening in zato dobrodošla.«

 

Več informacij o regati in rezultati

 

Več o regatah serije Eurosaf