Sobota je bil za večino jadralcev na ISAF regati svetovnega pokala za olimpijske razrede v francoskem Hyèresu zadnji jadralni dan, kajti v jutrišnji regati za odličja se bo pomerilo samo po deset najvišje uvrščenih jadralcev oziroma posadk iz vsakega jadralnega razreda. Žal med njimi ne bo naših deklet v olimpijskem dvosedu 470 Tine Mrak in Veronike Macarol (JK Pirat), ki regato končujeta na 13. mestu.

Tini Mrak in Veroniki Macarol danes ni šlo najboljše, zabeležili sta celo najslabši rezultat na regati, 37. mesto v prvem današnjem plovu, v drugem sta bili 18. S tem jima je ušla uvrstitev med najboljših deset in nedeljska finalna regata, Hyères pa zapuščata na končnem 13. mestu. Dekleti s svojim nastopom nista zadovoljni.

 Veronika Macarol iz Hyèresa: »Najino jadranje v Hyèresu ni bilo najboljše. Po včerajšnjem penalu v prvi regati so se nama napake le še stopnjevale. Nisva znali prav odreagirati, delali sva taktične napake in zato ostali v ozadju. V današnji prvi regati sva dobro startali, bili v ospredju, vendar v križanju s francosko posadko nisva dobro ocenili, če bova v neprednostni poziciji prišli pred njiju, zato naju je protestirala in morali sva narediti dva kazenska obrata, zaradi česar sva ponovno ostali v ozadju. Regato sva končali na skupnem 13. mestu. To sigurno ni bil najin najboljši teden, vendar bova poskusili odpraviti napake in boljše jadrati v prihodnjih regatah.«

1

 

Pred jutrišnjo regato za medalje v vodstvu ostajata Brazilki Fernanda Oliveira in Ana Luiza Barbachan, drugi sta ponovno Britanki Hannah Mills in Saskia Clark, tretji pa Francozinji Camille Lecointre in Hélène Defrance.