Naši portoroški jadralki v razredu 470, Tina Mrak in Veronika Macarol, sta večino časa po vrnitvi s prve letošnje regate svetovnega pokala, ki je potekala konec januarja v Miamiju v ZDA, trenirali v domačih vodah. Sedaj sta že pripravljeni za dolgo pot, ki ju vodi na naslednjo regato v Španijo, na Malorko.

Letošnja sezona se je za punci začela zelo dobro. Po 4. mestu na svetovnem pokalu v Miamiju, se tekmovanja selijo v Evropo. Lanskoletna regata svetovnega pokala na Palmi de Malorki, na katero potujeta punci, se letos imenuje drugače. Regata bo štela za evropski pokal, ter ob enem bila kvalifikacijska regata za nastop na naslednji regati svetovnega pokala v Hyeresu v Franciji, konec aprila.

Zaradi tega pa udeležba ne bo okrnjena, saj so na startni listi vse najboljše posadke v ženskem razredu 470. V konkurenci 64 ženskih posadk iz 27 držav, se bo podelilo še 10 prostih mest za nastop v Hyeresu, kamor pa sta naši Tina in Veronika že uvrščeni. Svetovna jadralna zveza je letos regatam svetovnega pokala v Evropi (Hyeres Francija, Weymouth Anglija), omejila število prijav na 40.

Regata na Palmi de Malorki bo potekala za vse olimpijske razrede v dneh od 28.4.- 4.4.2015. Punci sta dobro razpoloženi in dobro pripravljeni, da se ponovno borita proti najboljšim. Prvi štart ju čaka v ponedeljek 30. marca.

DSC_0463

 

Več o dogajanju lahko spremljate na uradni spletni strani: http://www.trofeoprincesasofia.org/en/default/races/race

ter njunem FB profilu: https://www.facebook.com/TinaMrakVeronikaMacarolSailingTeam

Naslovna slika Blaž Uršič, trening po zimski burji v portoroškem zalivu.