Že tradicionalno v začetku leta občina Piran nagradi vse tiste, ki so s svojim delom in dosežki na področju športa pustili pečat v preteklem letu. Tudi letos so slovesno razglasili najboljše in najbolj zaslužne športnice, športnike, športne kolektive in športne delavce ter jim podelili zaslužena priznanja. Podelitev je potekala 13. februarja v portoroškem Avditoriju.

Vedno je nekdo, ki s svojimi dosežki še bolj izstopa, tudi letos sta športnici piranske občine postali jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol (5. mesto SP Santander; 3. mesto EP Atene; 3. mesto skupna ISAF uvrstitev 2014; 4. mesto ISAF regata svetovnega pokala Miami; 6. mesto finale ISAF svetovni pokal Abu Dhabi; 7. mesto ISAF regata svetovnega pokala Palma de Mallorca; 7. mesto ISAF regata svetovnega pokala Hyeres; 1. mesto odprto DP Hrvaška, Zadar). Slednja je ob prevzemu nagrade povedala: »Tekmovalna sezona 2014 je bila za naju zelo uspešna. Glavni cilj sva osvojili z normo za poletne olimpijske igre v Riu de Janeiru 2016. Poleg tega sva se v vseh regatah svetovnega pokala uvrstili v deseterico najboljših ekip v razredu 470 na svetu. Po regatah svetovnega pokala je bil najin največji uspeh osvojitev bronaste kolajne na evropskem prvenstvu v Atenah. Na najpomembnejši regati sezone, na svetovnem prvenstvu v Santanderju, kjer so letos podelili prve vozovnice za OI Rio 2016, sva se uvrstili na skupno 5. mesto ter osvojili olimpijsko normo. Skozi sezono sva bili uvrščeni na regatah zelo visoko, zato trenutno zasedava 3. mesto na svetovni jadralni jakostni lestvici.«

Priznanje občine Piran je kot trener posadke Mrak-Macarol prejel Tomaž Čopi.

10959482_976317609047874_4682024383263823787_n

 

 

Tudi ena od nagrad za največji športni dosežek v neolimpijski športni disciplini je pripadla Piratovemu jadralcu – Branku Brčinu za njegove številne dosežke v preteklem letu (1. mesto Rolex Swan Cup Swan 42, Porto Cervo; 1. mesto DP Italija X-35, Scarlino; 1. mesto Copa del Rey X-35, Palma de Mallorca; 1. mesto EP J/70 Riva del Garda; 1. mesto DP Italija J/70 Riva del Garda; 2. mesto skupno Melges 32 Italija 2014; 4. mesto skupno Melges 20 Italija 2014) .

Nagrajeni so bili tudi mladi jadralci Jadralnega kluba Pirat. V kategoriji Obetavni mladi športniki 2014 – kategorizirani športniki perspektivnega razreda sta slavila Rok Verderber in Klemen Semelbauer, v kategoriji Kategorizirani športniki mladinskega razreda pa Matjaž Puh, Sandra Lipovec, Veronika Pirjevec, Matej Planinšič in Jaka Romih.

Prestižni naziv najbolj zaslužne športne delavke v preteklem letu v občini Piran je prejela Vera Maraspin Čarman.

Vsem prejemnikom zasluženih priznanj iskreno čestitamo!