Končala se je prva pomembna regata letošnje predolimpijske sezone, in sicer regata svetovnega pokala v Miami-ju. Tina in Veronika sta regato zaključili na odličnem 4. mestu in v zadnji regati desetih najboljših posadk le za las zgrešili medaljo.Regata je bila za dekleti zelo pozitivna. Opravili sta izjemno kvalitetne treninge s trenerjem Tomažem Čopijem ter se borili in tekmovali z najboljšimi svetovnimi posadkami.

Na prvi regati severnoameriškega državnega prvenstva jima ni šlo najbolje. Regato sta zaključili na skupnem 12. mestu. Po prvi regati so sledile enotedenske priprave pred pomembno regato svetovnega pokala.
Letošnja sezona je zelo pomembna za večino posadk, ki niso še osvojile norme za OI. Prve letošnje regate ISAF svetovnega pokala se je v ženskem 470 udeležilo 29 posadk iz Avstrije, Brazilije, Kanade, Kitajske, Španije, Francije, Velike Britanije, Italije, Japonske, Nizozemske, Nove Zelandije, Poljske, Rusije, Slovenije, Švice, Turčije in ZDA.

Konkurenca je bila zelo močna, prisotne so bile vse najboljše svetovne posadke.

10882096_782641798452059_1084922656029700346_n

Prvi trije dnevi regat so minili v zelo močnem vetru. Pogoji so bili izredno zahtevni .Prvi dan so imeli tudi nevihto in veter je ojačal na 30 vozlov.
Po tretjem dnevu regat- Veronika: Kljub drugačni napovedi moč vetra ni popustila, tako da smo že tretji dan jadrali po močnem vetru jakosti 18 do 22 vozlov. Veter je stalno obračal, zato je bilo zelo pomembno, da sva bili na poziciji, kjer je bolj pihalo in v pravem trenutku obračali, ko je tudi veter obrnil. V orco nama je šlo dobro, na žalost pa so bili današnji starti slabi in sva se morali prebijati iz ozadja.

Vendar sta dekleti iz dneva v dan napredovali in četrti dan sta izpeljali tudi dva dobra štarta.

Tina: Za nama je uspešen četrti dan regate. Vetra je bilo med 7 in 12 vozli, ki je obračal smer. Obe regati sva bili v ospredju vse od štarta, kar pa je bilo zelo težko ohraniti vse do cilja, saj so se jadrnice iz ozadja prebijale naprej. Mesta med vodilnimi so se med regatama spreminjala, midve sva bili v cilju na 4. in 2. mestu. Trenutno sva na skupnem 4. mestu.

Peti dan zaradi brezvetrja niso izpeljali nobene regate in sledila je še zadnja regata desetih najboljših posadk kjer sta šli dekleti v borbo za medaljo.Za tretje’uvrščeno japonsko posadko sta zaostajali le za eno točko. Da bi osvojili medaljo sta morali biti le mesto pred japonsko posadko in seveda tudi bolj v ospredju, ker se v medal racu mesta dvojno točkujejo in lahko tudi veliko izgubiš. Dekleti sta jadrali zelo dobro in regato končali na 3. mestu. Na žalost pa je to regato zmagala japonska posadka, tako sta regato zaključili na 4.mestu

Glede na svetovno konkurenco, ki je bila enaka ‘ kot na svetovnem prvenstvu v Santanderju, je uvrstitrev na 4. mestu za Tino in Veroniko odličen uspeh.S to uvrstitvijo sta še vedno v vrhu svetovne jakostne lestvice in udeležba na omenjenih regatah je bila zagotovo odličen trening za začetek sezone.