Nastopilo je novo koledarsko leto in za jadralce se je pričela predolimpijska sezona. Za Tino in Veroniko, bronasti na zadnjem evropskem prvenstvu, ki sta lani septembra na svetovnem prvenstvu v španskem Santanderju Sloveniji prijadrali tudi olimpijsko vozovnico za ženski 470, je čas za počitek že davno mimo. Na novo sezono se aktivno pripravljata že vse od zaključne regate svetovnega pokala v Abu Dabiju novembra lani.

V zimskem obdobju sta se posvečali predvsem kondicijski pripravi, saj imata na tem področju še največ neizkoriščenih rezerv. Treningi so potekali dvakrat dnevno, dopoldne v telovadnici pod vodstvom kondicijskega trenerja Andreja Kocjana, v popoldanskih ura pa zunaj na prostem, predvsem v obliki tekov in kolesarjenja.

V drugi polovici januarja Tina in Veronika pričenjata s treningi na morju. S trenerjem Tomažem Čopijem sta odpotovali v Miami na Florido, kjer bodo opravili dvotedenske priprave ter nastopili na dveh regatah.

Dekleti čaka v Miamiju naporen program. Od 17. do 19. januarja bosta najprej zajadrali na regati odprtega severno-ameriškega prvenstva za razred 470. Prvemu letošnjemu nastopu bo sledilo obdobje treningov, potem pa ju med 25. januarjem in 1. februarjem čaka še nekoliko pomembnejša udeležba na prvi letošnji regati ISAF svetovnega pokala. Lani sta dekleti obe regati zaključili na četrtem mestu.

Njuna jadrnica je v Miami odpotovala z ladijskim zabojnikom že decembra, neposredno po končani regati v Abu Dabiju.

Pogoji za trening so v Miamiju v zimskem obdobju odlični. Prizorišče ponuja prijetne temperature (do 25°C), toplo morje in ugodne vetrovne pogoje. Dodatna prednost je, da se tam na pripravah zberejo vse najboljše posadke sveta in tako lahko tudi naši jadralki trenirata z najboljšimi.

Več o dogajanju onstran luže lahko spremljate na naši spletni strani, pa tudi na njunem FB profilu, kjer bosta dnevno poročali o dogajanju v Miamiju.

Vse podrobnosti o regati Svetovnega pokala pa najdete na uradni strani : http://miami.ussailing.org/

Dekletoma pred začetkom nove sezone želimo veliko sreče in dobrih nastopov!