Včeraj so primorske medijske hiše na tradicionalni prireditvi Naš športnik razglasile najboljše primorske športnike za iztekajoče se leto. Tanja Žakelj s tretjim zaporednim naslovom postaja prva dama primorskega športa, prvič sta se na vrh zavihtela zlata kanuista Sašo Božič in Luka Taljat, nogometaši Gorice pa so na vrhu prvič po devetih letih.

Nominirani sta bili tudi portoroški jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol v dvojcu 470. Primorski novinarji sta ju izglasovali na 2. mesto v kategoriji žensk, kar sta si priborili z dobrimi rezultati skozi celotno sezono.

Za jadralkama portoroškega Pirata v razredu 470 je odlična sezona v znamenju hitrega zorenja in stopnjevanja dosežkov. Na evropskem prvenstvu v Atenah sta se okitili z bronasto medaljo. S petim mestom na svetovnem prvenstvu v Santanderju sta si zagotovili nastop na prihodnjih olimpijskih igrah leta 2016 v Riu de Janeiru. Na tekmah svetovnega pokala v Miamiju sta bili četrti, v finalu svetovnega pokala v Abu Dabiju sta osvojili šesto mesto.

Še kratka izjava deklet: ” Sezona je bila res dobra in sva z njo zadovoljni. Izpostavili bi še 3. mesto na svetovni jadralni lestvici. Čestitke tudi vsem ostalim dobitnikom priznanj.”

------ Biljana gnweb

Foto: Primoske novice