Od 27. do 30. novembra bo v Abu Dabiju v Združenih arabskih emiratih potekalo finale ISAF svetovnega pokala. Zaključne regate se bova udeležili tudi Tina Mrak in Veronika Macarol v razredu 470 ter Vasilij Žbogar v razredu finn.

Po končanem svetovnem prvenstvu konec septembra v Santanderju sva osebno prejeli vabilo ISAF- a (Mednarodne jadralne zveze) za nastop na zaključni regati svetovnega pokala. V vsakem olimpijskem razredu je omejeno število tekmovalcev na 20, tako bo lahko tekmoval le jadralec, ki so mu organizatorji ponudili nastop. Avtomatsko je bilo povabljenih najboljših 10 uvrščenih na zadnjem ISAF svetovnem prvenstvu v Santanderju, nato pa naslednji po svetovni jakostni lestvici.

Tina: ” Veseli sva, da sva bili osebno pozvani na regato. Sprva nisva niti vedeli, če bova lahko nastopili, saj regate nisva imeli v planu dela, ker nisva vedeli, da bo letos organizirana. Nato pa nama je Jadralna zveza Slovenije nastop potrdila in veseliva se ponovnega boja z najboljšimi jadralkami.”

Tina in Veronika sta svojo starejšo jadrnico že v začetku oktobra odpeljali v avstrijski Neusedler am See, kjer je bil organiziran transport v zabojnikih do Abu Dabija. Nato bo jadrnica po končani regati potovala naprej v Miami, kjer bo januarja 2015 naslednja etapa svetovnega pokala, ter šele marca prispela nazaj v Evropo.

Zaključek v Abu Dabiju je nov dogodek in prvič organiziran, vendar želijo, da postane stalnica in je že uvrščen na koledar regat prihodnje sezone. Na regati je tudi velik denarni sklad za najboljše tri tekmovalce v posameznih razredih, ki v skupnem seštevku znaša kar 200.000 dolarjev.

Regata poteka štiri dni, od tega je zadnji dan namenjen regati za medalje za najboljših deset uvrščenih po treh dneh.

V zadnjem mesecu se vneto posvečava telesni pripravi, na čemer bo poudarek v zimskih mesecih vse do odhoda v Miami. Sklenili sva tudi sodelovanje s kondicijskim trenerjem Andrejem Kocjanom, s katerim smo se zelo dobro ujeli.

  Uradna spletna stran regate: http://adsyc.ae/swcfinal/en/index.php