Od 23. – 26. oktobra se je v Zadru odvijalo odprto državno prvenstvo Hrvaške, katerega sta se udeležili tudi portoroški jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol v razredu 470. Prvenstvo je bilo organizirano za olimpijske in mladinske razrede. Vsega skupaj je sodelovalo okoli 140 jadralcev iz Hrvaške, Slovenije, Madžarske, Črne Gore, Poljske in Katarja.

Prvenstvo je zaznamovala burja in tramontana jakosti do 15 vozlov ter sončno vreme. V štirih tekmovalnih dneh so organizatorji izpeljali 5 plovov v razredu 470, kjer je tekmovalo le 6 posadk.

Punci sta regato izkoristili kot dober trening pred nastopom na zaključku svetovnega pokala v Abu Dhabiju konec meseca novembra. Nekaj besed o regati je povzela Tina: ” To je bila prva regata in trening na morju po svetovnem prvenstvu v Španiji. Vesela sem, da sva lahko trenirali proti našim prijateljem s Hrvaške, Šimetu in Igorju, aktualnim svetovnim podprvakom. Pogoji na morju so bili težki, zadovoljna sem tudi z najinim jadranjem v krmo.”

V posameznih plovih sta Tina in Veronika nanizali 2. mesto, OCS (prehiter start) in tri posamezne zmage, kar ju je v skupnem seštevku uvrstilo na najvišjo stopničko. Tina in Veronika sta slavili pred posadko Fantela – Marenič in posadko s Katarja Al Sharshani – Al Sulaiti.

 

Celotni rezultati na spodnji povezavi: http://www.hjs.hr/index.php?option=com_content&task=view&id=4492&Itemid=1