Tina Mrak in Veronika Macarol sta že krepko sredi regatne sezone. Letos je ta zanju še posebej napeta, saj bo svoj vrhunec doživela na svetovnem prvenstvu za olimpijske razrede septembra v španskem Santanderju, kjer se bodo že podeljevale prve olimpijske norme, v ženskem 470 jih bo zaslužilo deset najbolje uvrščenih držav.

Te dni Tina in Veronika jadrata na tretji regati ISAF svetovnega pokala, ki se tokrat odvija v francoskem Hyeresu. Na prvi letošnji regati ISAF svetovnega pokala v Miamiju, pred katero sta se ogrevali še na Severnoameriškem odprtem državnem prvenstvu (4. mesto), sta bili četrti, na drugi regati pred slabim mesecem v Palmi na španskem otoku Mallorka pa skupno sedmi.

Tina in Veronika te dni v Hyeresu jadrata sami, saj je Tomaž Čopi tokrat zadržan zaradi nastopa na regati RC44 v portugalskem Cascaisu. Pred odhodom pa jima je dal vrsto napotkov in priporočil: »V Hyeres sta odpotovali s staro jadrnico in jamborjem. Tudi jadra so že v slabšem stanju. Vseeno je bil moj glavni napotek jadrati sproščeno, a odjadrati regato na čim višjem nivoju! Dal pa sem jima še eno nalogo. Vsaj pet regat mi morata z njune jadrnice fotografirati tako Novozelandki kot Francozinji zadnjo stranico v cilj 🙂 … tako da sta oni spredaj, seveda. No, pa da vidimo :)« V Hyeresu je konkurenca še močnejša. Tina je pred odhodom povedala: »Poskusili bova sproščeno odjadrati in iz tega iztržiti največ. Radi bi izboljšali mesto iz Palme in se uvrstiti med najboljših pet, če bova zbrani in dobro odpeljali, lahko tudi med tri. Kar nekaj je posadk, ki se v vsakem plovu lahko uvrstijo med najboljše, zato morava tudi midve izboljšati povprečje dobro odpeljanih plovov. Niso pa tekmice nepremagljive.«

DCIM100GOPRO