Sredi januarja se je v organizaciji JK Coconut Grove iz Miamija odvijalo tridnevno Severnoameriško odprto državno prvenstvo 2014 CGSC North American Championship Regatta za razrede 470, 420, 49er/49er FX, Nacra 17, F16 in RS:X. Prijavljenih je bilo 149 jadralcev, regate pa sta se v razredu 470 udeležili tudi Tina Mrak in Veronika Macarol, ki sta bili v Miamiju na pripravah pred prvo letošnjo regato ISAF World Cupa, ki se bo na istem prizororišču odvijala od 25. januarja do 1. februarja. Tino in Veroniko je spremljal trener Tomaž Čopi.

s1

V konkurenci desetih ženskih posadk, ki so se merile hkrati s fanti, sta Tina in Veronika začeli odlično. V 15 vozlih nestabilnega vetra sta med dekleti dosegli dve tretji mesti in eno zmago, kar je bilo dovolj za vodstvo po prvem dnevu. Drugi dan je bilo na regatnem polju v Miamiju manj vetra. Odpeljali so dve regati, Tina in Veronika sta se uvrstili na sedmo in četrto mesto ter na začasno skupno tretje. Na zadnji regatni dan sta bili najprej žal nekoliko prehitri na črno zastavo, potem pa končali kot 6. oziroma 8. ter Severnoameriško odprto državno prvenstvo zaključili na skupnem četrtem mestu. Med desetimi ženskimi posadkami sta bili na koncu najboljši Francozinji Camille Lecointre in Helene Defrance, drugi domačinki Anne Haeger in Briana Provancha, na tretje pa sta se uvrstili Britanki Sophie Weguelin in Eilidh McIntyre.

Jadranje v konkurenci nekaterih najboljših svetovnih 470 jadralk je bilo za Tino in Veroniko dober trening pred prvo letošnjo regato ISAF World Cupa, ki bo na istem prizororišču od 25. januarja do 1. februarja.

»Za nama je tridnevno Severnoameriško prvenstvo. Prvi dan sva zelo dobro odjadrali po srednjem vetru, v sunkih do 15 vozlov. Naslednja dva dneva je bilo manj vetra in sva imeli težave predvsem na štartu, kar je bil tudi glavni razlog za slabša mesta. Po izpeljanih osmih plovih sva zaključili na skupnem 4. mestu. Najine misli so že usmerjene na naslednjo pomembnejšo regato za Svetovni pokal, katera prične v ponedeljek, 27.1.«

Več na http://cgsc-nac.sailspace.net/