V soboto 28. decembra, so v Kosovelovem domu v Sežani podelili vsakoletna priznanja Naš Športnik 2013, za katere glasujejo novinarji RTV centra Koper-Capodistria, Primorskih novic, Primorskega dnevnika, deželnega sedeža RAI za Furlanijo Julijsko krajino in spletnega portala slosport.org. 

 

Med nominirankami v ženski kategoriji sta bili tudi Tina Mrak in Veronika Macarol. Posadka portoroškega Pirata v razredu 470 je z naskokom najboljša slovenska ženska jadralna posadka. Portorožanki sta leto 2013 končali na osmem mestu svetovne jakostne lestvice, bili sta sedmi na Svetovnem prvenstvu v francoskem La Rochellu, enajsti na Evropskem prvenstvu v Italiji, peti na Sredozemskih igrah v Merusinu v Turčiji, ter drugi in tretji na regatah Evropskega pokala v Italiji in na Nizozemskem.

20131228_210435

 

Po glasovanju novinarjev sta dekleti zasedli 6. mesto med primorskimi športnicami v letu 2013. Laskavi naslov je odšel v roke gorske kolesarke Tanje Žakelj, drugo mesto je osvojila atletinja Snežana Rodić, tretje pa kajakašica na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić.