Včeraj so pred JK Pirat v Portorožu slovesno kristili novo jadrnico razreda 470, ki bo, tako jima vsi skupaj iz srca želimo, Tino Mrak in Veroniko Macarol popeljala na olimpijado v Rio. Tina in Veronika sta jadrnice seveda zelo veseli in hvaležni predsedniku JK Pirat Petru Poliču, ki je omogočil nakup. Krstna botra jadrnice, imenovane Petra, je bila Tinina mama Erika Dekleva Mrak. 

 

Nova jadrnica nemškega proizvajalca Ziegelmayer je nekoliko drugačne oblike od stare. Izdelana je zelo kvalitetno, saj proizvajalec na leto naredi zgolj manjše število bark. Naročili so jo že aprila, izdelana pa je bila konec novembra. Skupaj z jadrnico sta dekleti dobili tudi vso opremo, jambor, bum, krmilo, kobilico … saj je bila stara oprema že dotrajana.

3

 

Tina Mrak: »Stara jadrnica prav zdaj potuje v Miami, tako da bo sedaj nova doma na voljo za treninge, da se čim bolj privadiva nanjo za svetovno prvenstvo drugo leto septembra v španskem Santanderju, kjer bodo tudi prve kvalifikacije. Z njo bova najverjetneje prvič nastopili na svetovnem pokalu na Palmi de Mallorci aprila 2014. Najlepše se zahvaljujeva Petru Poliču, ki je omogočil izpeljavo tega projekta.«