Avto Triglav d.o.o., hčerinska družba poslovnega sistema ACH d.d. in dolgoletni pokrovitelj slovenske ženske posadke razreda 470, je obnovil sponzorski dogovor s Tino Mrak in Veroniko Macarol.

Alfa 159

Dogovor je bil sklenjen pred svetovnim prvenstvom razreda 470 v La Rochellu in je del obsežnejše strategije vlaganja v trajnostni razvoj športnega okolja.

Jadralki sta v minuli sezoni uporabljali Fiat Freemont, avtomobil zasnovan za potrebe športnikov, ki potrebujejo prostorno in vsestransko vozilo, ki bi bilo kos hitremu tempu življenja.

Odslej pa se bosta reprezentantki vozili v Alfi 159 Sportwagon, dinamičnemu avtomobilu, prilagojenemu specifičnim potrebam najzahtevnejših uporabnikov.

“Zmogljiv motor odlično ustreza našim potrebam,” pravi Tina, katere glavna skrb je vlečna moč. “Po strmih hribih in klančinah vlečeva težko prikolico z jadrnico, zato rabiva zanesljiv avto,” je pojasnila krmarka.

Ena glavnih prednosti novega vozila je tudi ta, da dodatna obremenitev in trenje ne vplivata na ekonomičnost. “Poleg tega znaša prostornina prtljažnika 445 litrov, kar nama zagotavlja dovolj prostora za vso najino opremo,” sta navdušeni dekleti.

Sponzorski dogovor je ključnega pomena za ohranjanje konkurenčnosti tekmovalk v športni sferi in znatno pripomore k doseganju ciljev, ki sta si jih zadali. Direktor podjetja Avto Triglav  Damjan Vuk stoji posadki ob strani in v teku so dogovori  za nadaljnje sodelovanje v prihajajoči sezoni.