Tina Mrak in Veronika Macarol sta po obdobju skupnega jadranja od jeseni 2007 do pomladi 2009, letos ponovno združili moči v ženskem dvosedu 470. 

MrakMacarol2013 mini

Mrakova in Macarolova sta prekinili skupno športno pot v začetku leta 2009 zaradi obveznosti, ki jih je imela Veronika na Fakulteti za Arhitekturo. Jadralka iz Kopra se je umaknila iz regatnih polj in se posvetila študiju, toda želja po tekmovanju je ni minila. Občasno se je udeleževala regat match race-a.

Dekleti sta se za ponovno skupno sodelovanje dogovorili jeseni 2012 in s treningi pričeli v zimskih mesecih.

Mrak Macarol Home mini

Par je premierno nastopil na Tednu olimpijskega jadranja marca v Splitu, kjer sta odličje zgrešili samo za točko. Sezono sta nato nadaljevali s številnimi uspehi na regatah svetovnega pokala in svetovnem prvenstvu, ki sta ga končali na sedmem mestu.

“Mislim, da skupaj dobro funkcionirava. Hitro se učiva in z napredkom sva dokaj zadovoljni,” je pravkar končano sezono ocenila Tina Mrak. “Za nama je uspešno leto, toda naslednja tri bodo zelo naporna,” se je strinjala Veronika, ki je tako kot Tina osredotočena na olimpijske igre 2016.

Spodnji video prikazuje prve milje tandema na poti proti Riu 2016. Posnet je bil v Piranskem zalivu kmalu po tem, ko sta dekleti sklenili uresničiti olimpijske ambicije.

http://www.youtube.com/watch?v=m-xYan1W96g&feature=youtu.be